sobota 18. dubna 2020

TOP 5 nejlepších seriálů na Netflixu

These Little Known Netflix Codes Will Unlock A Whole New Level To The Service
Myslím, že všichni známe Netflix.
Nebo ne? Pokud o Netflixu slyšíš poprvé, ráda bych ti jej představila. Je to americký placený poskytovatel online film. Od roku 2016 je dostupný i zde, v České republice a také na Slovensku. V nabídce si vybereš z více než pěti tisíc filmů, seriálů a dokumentů. Asi tisíc filmů má české titulky a přibližně sedmdesát má český dabing.


Na Netflix se můžeš dívat z telefonu, z tabletu, počítače, nebo televize. Je dána měsíční sazba, kdy základní cena se pohybuje kolem 200 Kč měsíčně.

A teď už můžeme přejít na TOP pět nejlepších seriálů, které můžeš na Netflixu vidět. Upozorňuji ovšem, že se jedná o můj osobní názor a tento typ seriálů se nemusí líbit každému. Ale zaručuji, že alespoň zabiješ nudu v této těžké situaci, ve které jsme se všichni bohužel ocitli.

5. místo - Dům na kopci // The Hauting of Hill House

Tento seriál je zpracován podle knižní předlohy Shirley Jackson. 
Děj pojednává o sedmičlenné rodině, která se nastěhuje do starého domu, aby jej zrenovovali a následně prodali. Opravy ale trvají daleko déle, než původně očekávali, čímž se jejich pobyt protáhne. Rodina v domě zažívá velmi znepokojující příhody a vidí různá zjevení. 
The Haunting of Hill HouseDěj se prolíná se současností, která se odehrává o dvacet šest let později. Děti jsou dospělé, ale všechny si nesou následky z domu. 
Všechny do jednoho jejich minulost dožene, což spustí řadu zajímavých událostí, jako je tragédie, která tuto rodinu opět svede dohromady. Aby to nebylo tak jednoduché, vztahy mezi hlavními hrdiny jsou velmi napjaté a každý z nich má otázky, které jsou stále nezodpovězené. Postupem času se ale vše začne rozplétat a zapadat do sebe. 

Tento seriál bych doporučila všem, kteří mají rádi horory. Hlavní postavy jsou velmi sympatické a příběh jako takový je opravdu nápaditý. Jeden díl má asi čtyřicet pět minut, ale já se od tohoto seriálu nemohla odtrhnout. Musela jsem zkrátka vědět, jak to dopadne. 
Jednou z velkých nevýhod bych řekla, že bylo matoucí přeskakování z přítomnosti do minulosti. Chvíli trvá, než se v tom člověk zorientuje, ale poté, co si zvykneš, tě to neskutečně baví. Hltala jsem vážně každý díl a proto si myslím, že by tomuto seriálu měl dát šanci opravdu každý, kdo se rád bojí.

4. místo - Sexuální výchova // Sex Education

Sexuální výchova je britský komediální a dramatický seriál, který vytvořila scénáristka Laurie Nunn. Na Netflixu jej můžeme sledovat od 11. ledna 2019. 
Sex Education Season 2 Poster 11 | GoldPosterDěj pojednává o panici Otisovi, který je úplný outsider na střední škole. Nemá to tedy v životě lehké a to také díky tomu, že je jeho matka uznávanou sexuoložkou, čímž je její syn poznamenán.
Jednou přijde jeho spolužačka s nápadem, aby si Otis otevřel neoficiální školní sexuální poradnu, kde bude za peníze dávat rady svým spolužákům se sexuálními problémy. Jejich nápad se velmi osvědčí a Otis bude vydělávat poměrně velké peníze, ale zároveň jim to přinese i velké osobní problémy a vztahové komplikace. 

Tento seriál je oddechovka. Když člověk dojde po několikahodinové šichtě, po dlouhém dni ve škole a nebo má náladu se u něčeho zasmát, musí si pustit Sexuální výchovu. Jak jsem již napsala před chvílí, u tohoto seriálu se nudit nebudeš. Zaručeně se budeš smát od začátku až do konce. Měl by mu dát šanci každý, kdo má v sobě kapku humoru, protože litovat rozhodně nebude! 

3. místo - Smrt nás spojí // Dead to Me

Dead To Me Is Netflix's Newest Hit and Everyone is WatchingDěj seriálu pojednává o krásné a sympatické Jen, která vychovává dvě děti a není tomu dlouho, co přišla o manžela, který zemřel při autonehodě. Útěchu hledá v podpůrné skupině, ve které se seznámí s ovdovělou Judy. Po určité době se obě ženy spřátelí, díky bláznivé a střeštěné povaze Judy, která se nakonec k Jen přestěhuje a pomáhá jí s výchovou dvou synů. Jen však postupně zjišťuje, že Judy skrývá nejedno šokující tajemství. 

Na tento seriál jsem narazila úplnou náhodou, ač není moc známý. Velmi mi na něm vyhovovala délka jednoho dílu, což je zhruba nějakých třicet minut. Děj je poutavý a zábavný. Neskutečné přátelství dvou naprosto rozdílných žen je velmi zvláštní, avšak pouto mezi nimi je neskutečné. 
Jen zažívá i velmi smutné chvíle, které dokonalými hereckými výkony předává divákovi. 
Tento seriál jsem viděla několikrát po sobě a mohu říct, že jakmile budu mít chvíli čas, pustím si jej znovu. Dvě krásné hlavní postavy rozhodně nezklamou. 

2. místo - Stranger Things 

Stranger Things - Character Montage Poster | Sold at Abposters.comVěřím, že velká část mých čtenářů tento seriál viděla, nebo minimálně o něm slyšela. Ale! Byl by velký hřích jej nezmínit v TOP 5 nejlepších seriálů na Netflixu! 
Stranger Things má prozatím tři série a čtvrtá by měla vycházet někdy v létě roku 2021. Děj se točí kolem čtyř kamarádů - Mika, Lucase, Dustina a Willa. 
Jednoho večera právě malý Will odjíždí na kole od svých kamarádů a další den se zjišťuje, že beze stopy zmizel. Celé městečko začne po malém klukovi pátrat, ale jediné, co se jim podaří najít, je tajemná dívka Ell, která má nadpřirozené schopnosti. Později kamarádi zjišťují, že právě Ell je vodítkem k nalezení Willa.

Jedna z věcí, která mě velmi odrazovala byla ta, že hlavní hrdinové jsou čtyři asi jedenáctiletí kluci. Druhá věc, díky které jsem uvažovala, že si tento seriál nepustím, byl fakt, že se jedná o fantasy/Sci-fi seriál. A já tohle vůbec nemám ráda. Ale nakonec jsem Stranger Things dala šanci a jsem fakt moc ráda. Protože takhle kvalitně propracovaný a zajímavý seriál se jen tak nevidí. 
Postavy neskutečně zajímavé, propracované a hlavně sympatické. A nebojte, vyskytují se tam i teenageři a dospělí. 

1. místo - Papírový dům // La casa de papel 

Las nuevas imágenes de la tercera temporada de "La casa de papel" en estética policial - 13/05/2019 - Clarín.comDěj pojednává o záhadném muži, který si říká Profesor. Tento muž naplánuje největší loupež v historii Španělska. Aby však mohl tento plán zrealizovat, najal si osm lidí, kteří mají mimořádné schopnosti a nemají co ztratit. Jejich cílem je obsadit Španělskou královskou mincovnu a vytisknout 2,4 miliardy eur. Aby se vše podařilo, musí být jedenáct dní v izolaci. Po těchto jedenáct dní se musí vypořádat se šedesáti rukojmími, elitní policií a problémy, které mezi hlavními hrdiny vzniknou. 

Tento seriál má prozatím čtyři série, přičemž tajně doufám, že tím to nekončí. Jak je již zřejmé, seriál je španělský, který má neuvěřitelných 90% na hodnocení. Což vypovídá o kvalitě. 
Nezklamal mě jediný díl, ani jediná série. Základem je dokonalý, naprosto bezchybný plán, který realizují pro mě velmi zajímaví lidé, kteří mají kostlivce ve vlastní skříni. Od prvního dílu tě tento příběh vtáhne do děje a zaručuji, že tě nepustí do samého konce. Stále budeš chtít víc a víc. La casa de papel je hotová droga, kdy hltáš každé slovo a každý záběr.
Z tohoto důvodu jej umísťuji na první místo mého TOP 5. Tento seriál jsem byla schopna shlédnout za pár dní a musím říct, že se nemůžu dočkat nových dílů. 

Jsem ráda, že jsi můj článek dočetl/a až sem. Myslím, že jsem Ti dala pár zajímavých tipů a věřím, že alespoň jeden z těchto famózních seriálů si pustíš, aby sis zkrátil/a dlouhé chvíle v karanténě. Ať si vybereš jakýkoliv z výše uvedených seriálů, nebudeš litovat.

Budu ráda, když se i ty podělíš o seriály, které máš nejradši. 

3 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, také už mám na Netlixu zhlédnuté kde co. Ze tvých tipů je pro mě nový seriál Dead to me a určitě ho omrknu. :) Já aktuálně koukám na Mindhunter a dále bych doporučila You, Peaky Blinders nebo The end of fucking the world. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se na něj podívej, je to skvělý! :)
      Super, taky moc děkuju za tipy, rozhodně se podívám! :)

      Vymazat